Skräddasy din fiske eller jaktresa

Vi som arbetar på Arctic Heli har mycket goda kunskaper om olika fjällvatten och jaktområden. Kiruna kommun bjuder på över  6 000 fjällsjöar och över 1000km strömmande vatten bredare än 10 meter så det finns något som passar alla. Tillsammans med dina förutsättningar kan vi skräddasy din fjällresa.

För att kunna hjälpa dig på bästa sätt så maila in din önskelista med vad du vill uppleva.

Vanliga frågor

Alla gäster som anländer till Kiruna med flyg eller tåg blir upphämtade.  Vi möter upp dig vid ankomsthallen med ditt namn på en skylt så du hittar rätt sedan stannar vi till på Ica där du kan hämta upp din förbeställda mat

Arctic Heli har ett samarbete med ICA Kvantum Kiruna där du som gäst enkelt bara köper din mat online följ länken.

Link can be found here.

Finns det inga tider för den aktuella dagen boka in upphämtning dagen innan och valfri tid, skriv bara i meddelandet rätt dag och ungefärlig tid.

När du gjort din beställning så packar Ica ihop allt till dig så slipper du stressa runt i butiken. Detta ger mer tid för viktiga saker som fiske eller jaktsnack innan er fjällresa.

Vid ankomst till Kiruna så åker vi till ica och hämtar upp er mat som dom har packat färdigt till er och så betalar ni bara i kassan, uppge bara ditt namn vid kassa.

Förbeställer ni inte maten från ica och handlar själva tar vi ut en avgift på 500:- totalt för väntetiden

Avbokning tidigare än 30 dagar innan avresedagen debiteras du endast en expeditionsavgift på 1500 kr. Avbokning 14-30 dagar före avresa erläggs en kostnad motsvarande 25% av resans pris samt expeditionsavgift 1500 kr Avbokning mindre än 14 dagar före avresa 50 % av resans pris samt expeditionsavgift 1500 kr. Mindre än 24 timmar före avresa erläggs en kostnad av hela resans pris.

Betalning mot faktura. Vi mejlar över en faktura samma månad som ni ska flyga ut som sedan enkelt betalas in innan avresedatumet dock senast avresedagen. Du kan också betala med kort på plats.

Vi har delat in helikoptermodellerna i liten och stor

Liten helikopter: Den kan ta upp till 4 passagerare med en totalvikt på maxvikt 450 kilo räknat på er personvikt och alla er packning.  Max 3 hundar är välkomna att flyga med.

Stora helikoptern: Den kan ta upp till 6 passagerare med en totaltvikt på max 650 kilo räknat på er personvikt och all packning. Det finns möjlighet att flyga 2 passagerare i framsätet men en maxvikt på totalt 130 kilo i personvikt. Max 4 hundar är välkomna att flyga med.

Desto tidigare du bokar desto större chans har du att få flyga till just ditt val av fiskevatten eller jaktområde. Vissa fjällvatten och jaktområden bokas i regel 1 år innan ankomst. Vi bokar bara ett gäng till ett vatten eller jaktområde

Är det inte gäster vid en aktuell plats gällande jakt, fiske kan vi oftast ordna flygning med väldigt kort varsel men då i regel att du är flexibel med tider.

Vid dåligt väder och sikten sätter stopp för oss att flyga kan du bara vänta tills det är flygbart. Är du vid våran lodge har du möjlighet att äta en bit mat i Kiruna medans du väntar, någon av våra guider skjutsar dig till Kiruna C och ringer dig när det börjar närma sig för avgång.

Är du på fjället och det är dimma ner till backen så var redo genom att packa allt förutom ytterduken av tältet så du har skydd och slipper bli blöt och kall. När du hör ljudet av helikoptern så packar du tältet och väntar på pilotens instruktioner.

Vid bokning lämna alltid namn till någon kontakperson där hemma så vi kan ringa och meddela situationen

Packing

Helikoptern har ett mycket begränsat utrymme för packning, här har du lite tips på hur du ska packa.

  • Inget bagage tillåts inne i helikoperkabinen även om man klarar sin angivna vikt
  • Packa inte din fjällutrustning i stora väskor/ryggsäckar eller ryggsäckar med ramar det får inte plats i helikoptern.
  • Dela upp din packning i flera små mindre väskor.
  • Spänn inte fast liggunderlag och sovsäckar på packningen.
  • Sätt in dina fiskespön i en tub för att undvika skador på spöet vid transport.
  • Packa maten i en liten plastlåda eller i en bag.

Tips

När du reser upp till Kiruna med flyg kan du ha med dig storleksmässigt vilken väska du vill (eftersom vissa flygbolag tar betalt per bagage). Tänk dock på att helikoptern har ett begränsat lastutrymme och detta gör att stora kollin inte får plats.

Vi rekommenderar därför att man tar med några mindre väskor/kollin att packa om i enligt ovan

Vänligen noteraVåra naturresurser i Svenska Lappland är storslagna men absolut inte outtömliga. Detta måste vi alla hjälpas åt att bevara och vara rädda om.

Reglerna för småviltsjakten och fiske ska efterlevas. Du får ett infoblad innan vi flyger ut dig.

Alla sopor ska tillbaka till flygbasen, det som inte eldas upp SKA tillbaka. Du får med en sopsäck från oss.

Elda i befintliga eldstäder. Finns det inga bygg en av sten, elda inte direkt på backen.

Behöver du gå på toaletten? Gräv en liten ”bajsgrop” och täck igen den efter dig och elda upp toapappret.

Piloterna kontrollerar att det är rent och snyggt på platsen som ni lämnar.

Gäster som struntar i givna regler och vi får vetskap om det, kommer omedelbart att svartlistas av oss.

Fiskar du i Esrange raketskjutfält kan returen bli senare än planerat, i värsta fall sker returen dagen efter då Esrange kan stänga luftrummet för ALL flygverksamhet från 1 timma och framåt. Vid förseningar som medför att ni missar ert flyg eller tåganslutning står Arctic Heli ej för eventuella kostnader för er hemresa.

Boka nu    Har du en fråga? Vi svarar gärna

    Kontakta oss