Arctic Trail 2021

Upplev 3 olika länder genom Sverige och Finlands arktiska tundra och de storslagna norska fjordarna – Arctic Trail 2021

Ankomstdagar
18-22 mars. 8 platser
25-29 mars. 8 platser
1-5 april 8 platser
8-12 april (påsken) 8 platser
(Kontaka oss för aktuella datum under 2021)

Dag1
Vid ankomsten till Kirunaflygplats välkomnar guiden dig i ankomsthallen för vidare transport till Kiruna C för personlig komplettering.

Incheckning på Máttaráhkká – Northern Lights Lodge där du också kommer utrustas med snöskoterhjälm, balaklava, tvådelat dunställ, skor, vantar och goggles. Säkerhetsgenomgång av snöskotrarna samt säkerhetsutrustningen och även handlingsplan vid olycka. Efter genomgången kör vi en kortare snöskotertur där du får bekanta dig med snöskotern inför morgondagens storslagna äventyr. Efter turen väntar en varm bastu och 2-rätters middag på lodgen.

Dag 2
Efter en stadig frukostbuffe packar vi ihop utrusningen på snöskotrarna som tar oss genom lågfjällen och den svenska arktiska tundran. Vårt slutmål ligger180 kilometer bort. Vid ankomst i den lilla byn Kilpisjärvi som gränsar mot Norge och Sverige väntar en vedeldad bastu, isvak och 3-rättersmiddag. Övernattning på hotell.

Dag 3
Under snöskoterkörningen från Finland och i grannlandet Norge får du uppleva den storslagna naturen med höga branta fjällsidor som stupar rakt ner i det kalla ishavet intill Hatteng. Efter lunchen kör vi till fiskeparadiset Rostujávri där vi avslutar dagen efter cirka 170 kilometers underbar snöskoeråkning med vedeldadbastu och middag. Boende i fjällstugor i väglöst land.

Dag 4
Från fiskeparadiset Rostujávri korsar vi tundran ner till skogslandet och tar sikte på Jukkasjärvi där vi besöker det världsberömda ICEHOTEL som bjuder på en sagovärld gjord av is och snö i den finaste form.

Efter besöket på ICEHOTEL parkerar vi snöskotrana för dagen och nu är de dags att sela på ditt egna hundspanns team. Tillsmannas med slädhundarna korsar ni Torneälven och efter taigaskogen står er vildmarkscamp där det väntar en riktig gourmetmiddag. På kvällen värmer du dig i den vedelade bastun efter att du korsat både fjäll och skog, cirka 190 kilometer.

Dag 5
Vakna upp till ylande slädhundar. Efter att du har avnjutit frukosten till en underbar vy av skogslandet är de dags köra ditt egna team av slädhundar tillbaka till kenneln i den lilla byn, Jukkasjärvi. Härifrån kör vi snöskoter till startpunkten, Máttaráhkká Northen Lights Lodge där vi avslutar denna 560 kilometer långa färden som tagit oss igenom 3 olika länder, över fjället och igenom den norska fjorden. Med minnen för livet transporteras du med minibuss till Kiruna flygplats.

Pris: 34 000 SEK per person
I priset ingår:
– Egen snöskoter med helförsäkring
– Lån av snöskoterhjälm, tvådelat dunställ, skor, vantar, goggles och balaklava
– 4 övernattningar med helpension från middag onsdag till lunch söndag
– Kör ditt eget slädhundsteam

Bra att veta

• Du måste ha fyllt 18 år och inneha giltigt bilkörkort
• Upplevelsen sträcker sig över cirka 560 kilometer
• Du behöver inte ha tidigare erfarenheter för att klara av att framföra din snöskoter samt ditt egna slädhundsteam men du bör vara i god fysisk hälsa
• Guiderna kan genomföra annan färdplan än beskrivet efter deras riskbedömning delvis på grund av vädret